Kjell wil DJ worden

Kjell is 8 jaar en zot en betoverd van alles wat met Tomorrowland te maken heeft. Met kerst heeft hij zijn eerste DJ setje gekregen. Een eenvoudig systeempje dat hij via bluetooth kan verbinden met z’n iPad. Ikzelf heb al tijdje een abonnement op Apple Music, de muziekstreamingdienst van Apple, waarmee je voor amper 9,99 euro per maand zoveel muziek kunt downloaden als je wil. DJ Kjell heeft dus altijd de laatste nieuwe muziek en laat die dan ook maar al te graag door de speakers knallen. Maar Apple Music is vooral voor mij heel handig om altijd en overal mijn favoriete muziek bij de hand te hebben.

Al maanden is hij in zijn kamertje aan het oefenen. Rolgordijntje naar beneden, discolichten aan en de muziek voluit. En geregeld komen de vriendjes mee feesten in zijn kamer. Altijd dolle pret! Maar het begon toch stilaan ook te kriebelen om eens buiten zijn kamertje te kunnen optreden.

Kids Tomorrowland party

Per toeval kwam de cafébaas van mijn stamkroeg met het voorstel om eens een kids namiddag te organiseren. En Kjell kon dan komen DJ’en. Dat moest ik natuurlijk maar één keer vragen aan Kjell. Met als gevolg dat hij enkele weken later, ergens in maart, samen met zijn DJ kameraadje stond te DJ’en in mijn stamkroeg. We hadden flyer’tjes gemaakt die ze op school uitgedeeld hadden aan hun vriendjes. Het was een succes, heel wat kindjes uit de klas waren gekomen met hun mama en papa.

Het mocht wat grootser

Bestand_004Hemiksem staat bekend voor zijn Casa Blanca Festival. Spijtig gaat dit niet meer door op het terrein aan de Sint-Bernardusabdij. Maar sinds vorig jaar is er terug een fijn evenement op het mooie terrein rond de Hemiksemse abdij: het Funk Food Fest. Een leuk en gezellig food truck festival met muziek, dans, animatie voor de kinderen en uiteraard lekker eten en drinken. Begin april kreeg ik een telefoontje van de organisatie met de vraag of Kjell op zondagnamiddag als DJ wil komen optreden op de kids namiddag van het het Funk Food Fest!

Ik wou Kjell die kans echt wel gunnen om dat eens te kunnen doen. Op een heus festival, op een echt podium, met een professionele installatie! Maar nu was het echt wel voor “écht” en moest het goed zijn. Om de druk op die kleine schoudertjes wat te verlichten en om het voor hem leuk te houden, want hij moet er vooral heel veel plezier aan kunnen beleven, besloten we om samen op te treden. En meteen hadden we er een leuke activiteit bij om samen te doen!

Afgelopen zondag was het dan zover. Al van ’s morgens 8u00 liep hij zenuwachtig door de woonkamer. Nog maar eens alle liedjes die we samen geselecteerd hadden overlopen en vooral zijn outfit klaarleggen. Want een DJ moet nu eenmaal cool voor de dag komen. Niets liet hij aan het toeval over. Leuk om te zien hoe toegewijd hij alles aan het voorbereiden was. Het geeft hem ook een bepaalde verantwoordelijkheid en dat is alleen maar positief voor zijn verdere ontwikkeling.

Bestand_001We hebben er samen super van genoten. Samen liedjes zoeken, hem leren werken met het professionele DJ
materiaal van Pioneer (CDJ2000) en genieten van de VIP behandeling als “artists”. En ja, er is toch weer een “boeking” uit voort gekomen. Maar héy, het moet leuk blijven en alleen Kjell zelf geeft aan wat leuk is en wat niet. Niks geforceerd en gedwongen. Maar zolang hij het fijn vindt, gaan we samen door. Want papa geniet er stiekem ook met volle teugen van!

Ik wil zeker de organisatie van het Fun Food Fest nog eens bedanken voor de kans die ze Kjell gegeven hebben! Tot volgend jaar? 😉

 

You May Also Like

Geef een reactie