EEN INSPIRTATIEBRON ZIJN VOOR SINGLE DADS

Hoi, ik ben Glenn. 39 jaar ondertussen en papa van Kjell. Als single dad hebben we de laatste 6 jaar heel wat watertjes doorzwommen. In 2011 ben ik en de mama van Kjell gescheiden. Na 17 jaar samen zijn, waarvan 7 jaar als getrouwd koppel. Dat was voor ons beide geen gemakkelijke periode. Kjell was op dat moment 4 jaar. Maar samen hebben we er toch kunnen voor zorgen dat Kjell zo weinig mogelijk last heeft van de scheiding. En daar ben ik best wel fier op! De scheiding is mits hulp van een scheidingsconsulent, prima verlopen en alles is netjes geregeld kunnen worden. Waarvoor ook mijn dank en appreciatie aan mijn ex-vrouw uiteraard!

Als single papa komt er plots van alles op je af. Ik stelde me vragen over hoe ik mijn nieuwe leven opnieuw zal kunnen organiseren. Ga ik ooit nog een normale gezinssituatie kunnen opbouwen? Kan ik het financieel wel aan zo alleen? Hoe moet het met de opvoeding van Kjell verder? Gaat dit niet voor conflicten zorgen: bij mij is het zus en bij mama is het zo. Hoe moet ik in godsnaam na 17 jaar terug op de versiertoer? Heb ik “het” nog wel? Waar ga ik wonen met mijn zoontje? Gaat dat koken wel lukken? En nog zoveel andere vragen.

Vanuit mijn ervaringen als single dad ben ik deze blog begonnen. Na wat gesprekjes gehad te hebben met verschillende andere single dads bleek al snel uit de enthousiaste reacties, dat er écht wel nood is aan een inspirerende blog voor alleenstaande papa’s. Blogs over fashion, lifestyle, enzovoort zijn er genoeg voor mama’s, maar de papa’s bleven een beetje in de kou staan. Daarom wil ik vooral een inspiratiebron zijn voor alleenstaande papa’s die recent alleen zijn, maar ook voor alleenstaande papa’s die al een tijdje alleen zijn en toch ook nog graag wat inspiratie opdoen. En geloof me, ook mijn verhaal als single dad was niet altijd even succesvol. Met vallen en opstaan (want mindere dagen mogen er ook zijn) heb ik geleerd om het single dad zijn tot iets leuks en positief om te buigen. En daarmee wil ik een inspiratiebron zijn voor andere alleenstaande papa’s.

SINGLE DAD ZIJN, IS EEN LEVENSSTIJL

Mijn visie is dat ook single dads recht hebben op een fijne tijd met én zonder kids. De dagen dat je fulltime met de kids bezig bent en de dagen dat de kids bij de mama zijn, mogen echt wel een volwaardige invulling krijgen. Leuke reisjes of daguitstapjes mét en zonder kids, lekkere receptjes om met de kids klaar te maken, maar ook recepten om je vrienden eens gezellig uit te nodigen. Handige (internet) gadgets die het leven van een single (dad) wat makkelijker maken, toffe adresjes om eens lekker uit eten te gaan met de kids, vrienden of misschien wel met die nieuwe date,…

Ik wil dat de single dad zich terug goed in zijn vel gaat voelen. En ondanks de situatie waarin we zitten, is dat écht perfect mogelijk! En ja, ook single dads mogen (moeten zelfs) goed voor de dag komen! Ik geef je graag fashion tips en een overzicht van de nieuwe trends. Is er een nieuw reukje voor mannen, dan zal je dat op mijn blog snel te weten komen. Je zal zien: Single dad zijn, kan écht een levensstijl worden.