’t Ministerie Van Unieke Zaken

’t Ministerie Van Unieke Zaken creëert kaartjes en kledij met telkens leuke afbeeldingen en vaak bijhorende gedachtenkronkel. Spitsvondig bedacht door Cis Bauwelinckx. ’t Ministerie bestaat uit 3 verschillende departementen:

Ministerie Van Unieke ZakenDepartement Verwensingen

Je hebt ze allicht op Facebook al zien passeren: de retro kaartjes met vaak ludieke, maar ook veelbetekenende spreuk erbij. Het doel: de azijnpissers tegen de schenen stampen en een beetje jolijt aan de eenheidsworst toevoegen.

Departement Krijg de Klere

Dezelfde beelden, met dezelfde spreuken, met hetzelfde doel. Maar dan op textiel. Meestal in hele kleine oplages. Unieke exemplaren dus. Ze gebruiken enkel fairwear katoen. Nee, geen geitenwollensokken toestanden, maar wel degelijke kwaliteit en duurzaam. Het katoen wordt bedrukt met watergedragen pigmentinkt op het kabinet in Olen, ‘het rovershol’ en soms ‘the Alamo’. genoemd.

Atelier Von-B

Hier gaat Cas helemaal freewheelen. In Atelier Von-B gaat hij experimenteren met materialen, worden dingen gemaakt. Re-designen en het pimpen van dingen, met volle goesting.

Ik kwam eerder per toeval op hun website terecht en meteen viel 1 T-shirt me op. De spreuk die er op geprint stond, die zei alles: “MOET JUST NIKS”
En zo denk ik er ook écht over. Ik probeer in m’n leven zoveel mogelijk dingen te doen die IKZELF echt wil. Ik laat me niets opdringen of forceren. Sterker nog: ik verplicht mezelf vaak om eens te zeggen “ik moet dit nu niet doen”.

Online bestellen

Ik heb dit T-shirt dan ook direct online op hun website besteld. Amper 2 dagen later lag mijn bestelling al in mijn vakje van de Bpost pakjesautomaat. Want ja, de webshop van ’t Ministerie is één van de weinige webshops die ik al ben tegengekomen waarbij de optie om te laten leveren in een pakjesautomaat mogelijk was! Top service dus. Deze mogelijkheid zou echt veel meer aangeboden moeten worden door webshops. Ideaal als je niet veel thuis bent om een pakje in ontvangst te nemen. Gewoon het pakje ophalen in de pakjesautomaat van jouw keuze, buiten de openingsuren van het postkantoor. En is die broek of T-shirt te groot gekocht? Dan breng je het pakje gewoon terug naar je vakje in de pakjesautomaat en alles gaat terug naar de afzender. Heb je nog géén account om gebruik te maken van de Bpost pakjesautomaat? Registreer je dan zeker hier.

’t Ministerie had er nog een kaartje bijgestoken als leuk extra’tje. De spreuk paste volledig bij mij: “Het mag wel eens wat meer foert zijn.”

Meer info: www.von-b.be

You May Also Like

Geef een reactie