Een (mini)tuintje op de 2de verdieping

In April hadden we enkele mooie, bijna zomerse dagen. Het begon dus behoorlijk te kriebelen om eindelijk eens ten volle van mijn terrasje te gaan genieten. Maar eerst moest er toch nog één en ander gedaan worden om mijn terras écht summerproof te maken. Inclusief kunstgras!

Kunstgras van Namgrass

Op Batibouw had ik het kunstgras van NAMGRASS leren kennen. Het toeval wou nu dat er vlaknij waar ik woon, een filiaal van Namgrass opengegaan is. In hun showroom in Aartselaar kun je alle soorten kunstgras dat ze aanbieden, bekijken en voelen. Ik was verbaasd van de kwaliteit. De natuurlijke structuur van gras is perfect geïmiteerd. Het voelt zacht aan en het uitzicht is levensecht.

Mijn keuze viel op de Green Meadow. Met een hoogte van 30 mm, een mengeling van rechte en gekrulde, zachte en uiterst realistische vezels, is Green Meadow ontworpen om het effect van een licht onregelmatige gazontextuur na te bootsen. Niet echt goedkoop, maar kwaliteit kost nu eenmaal geld. Maar voor 30 euro per vierkante meter (excl. btw), had ik wel een fantastisch mooi tuintje gemaakt van mijn terrasje.

Het gras is verkrijgbaar in rollen van 2m en 4m breed, lengte naar wens. Daarenboven zijn alle producten van Namgrass vervaardigd volgens de hoogste normen, ontwikkeld met “heavy duty” latex backing, het uniek Tuftlock systeem en gras vezels (garens) van de hoogste kwaliteit. Hierdoor bieden zij een 10-jarige fabrieksgarantie op alle producten.

Makkelijk zelf te plaatsen

Het plaatsen ging verrassend snel en vlot. Gewoon de rol uitrollen, mooi positioneren in de hoeken en langs de kanten en het overtollige wegsnijden met een mes. Normaal hoef je verder niets te doen, maar omdat ik op een 2de verdieping zit, heb ik het kunstgras toch wel rondom rond met TEC7 verlijmt op de beton.

Onderhoud

Veel onderhoud is er niet aan. Om vuil zoals blaadjes enzovoort makkelijk op te kuisen, neem ik gewoon de stofzuiger 🙂
Ik ben héél tevreden over de kwaliteit en de service van de leverancier.

De terrasplantjes, de sinaasappelboom en de nieuwe tuinmeubeltjes van Ikea, maken het geheel volledig. Eindelijk kan ik volop genieten van de zomer op mijn eigen zomerbar.

 

Meer info:  www.namgrass.be

 

You May Also Like

Geef een reactie