JEAN sur MER maakt zelf kibbeling maken super eenvoudig

Elke keer als ik ergens op een markt kom, kan ik niet weerstaan aan de heerlijk ruikende kibbeling die de visboer in zijn kraam aan het klaarmaken is. Heerlijk zo’n stukjes kabeljauw in een goudgeel jasje met een goeie schep tartaarsaus. En elke keer denk ik ook: “Goh, hoe zalig zou dat niet zijn moest ik dit nu eens makkelijk zelf kunnen maken thuis?” Want ook mijn zoontje lust de gebakken visjes heel graag. Het zou een makkelijke en snelle hap zijn. Op het Funk Food Fest in Hemiksem stond JEAN sur MER met kibbeling en wonder bij wonder, zij hadden de oplossing klaarliggen: kant-en-klaar kibbelingbeslag om thuis snel en makkelijk zelf kibbeling te maken.

JEAN sur MER kibbeling beslagEn het is écht eenvoudig. Gewoon de inhoud van het zakje in een kom doen, 80 ml water erbij en mengen. Een tip: wil je de stukjes extra knapperig,  meng dan het beslag met bruiswater ipv gewoon water. Ideaal laat je het beslag even afkoelen in de ijskast, want koud beslag geeft een beter resultaat. De stukjes kabeljauw snij je in blokjes van ongeveer 5 cm x 5 cm en die haal je door het beslag. Ik heb geen friteuse, omdat het onprettige luchtjes geeft, dus ik heb wat olie verhit in mijn wokpan om de stukjes vis te bakken. De olie moet echt goed heet zijn vóór je de vis erin legt. Rustig laten bakken en twee minuten later haal je de vis eruit.JEAN sur MER kibbelingbeslag Op een stukje keukenrol laten uitlekken en voila: de kibbeling is klaar!

Het is dus zoals JEAN sur MER zelf zegt op hun website:

En zo maak je dankzij deze mengeling zonder aarzeling de perfecte kibbeling!

Een zakje kibbelingbeslag van JEAN sur MER is goed voor zo’n 400 tot 450 gr vis om te toveren tot overheerlijke kibbeling. Je kan ze kopen in hun leuke foodtruck op één of ander foodtruck festvial en zo’n zakje betaal je 2 euro. Je kan ook online bestellen, maar dan in pakketten van 15 zakjes aan 30 euro. Ondertussen heeft JEAN sur MER ook al een mooi netwerk van verkooppunten waar je de zakjes per stuk kan kopen.

Zelf tartaarsaus maken

Ook dát is makkelijk en snel zelf te maken! 5 eetlepels mayonaise, meng daarbij 2 eetlepels versnipperde peterselie, 1 eetlepel fijngesneden ajuin en 2 eetlepels fijngesneden augurkjes. Zo simpel is het! Smakelijk!

JEAN sur MER kibbelingbeslag

Meer info op de website van JEAN sur MER.

 

Geef een reactie