31363_1384669090455_1567600_nIk heb al enkele tattoo’s. Twee kleintjes en één iets grotere. Die iets grotere staat er ondertussen al bijna 20 (!) jaar op. Wat gaat de tijd toch snel. Dat was ook mijn allereerste tattoo, een jeugdzonde zo een beetje. Maar spijt heb ik er zeker niet van. Op m’n rechterpols prijkt al 6 jaar “Kjell”, de naam van mijn zoontje. En dan heb ik nog een getatoeëerde ring rondom mijn linker ringvinger. Nee nee, het is niet mijn trouwring waarmee ik nu voor eeuwig mee opgescheept zit 🙂 En na lang nadenken en twijfelen, staat ze er eindelijk op: mijn trotse old school Sugar Skull Madonna!

Lang nadenken en twijfelen

Het kriebelde al lang om nog een nieuwe tattoo te laten zetten. Maar ik slingerde wat van het ene idee naar het andere. Allemaal in verschillende stijlen. Het was moeilijk om een stijl te vinden waarbij ik echt iets voelde en waarvan ik echt overtuigd was om dat voor altijd op mijn lichaam te laten zetten. Ik was lang fan van de geometrische en dots tatoeages. Maar ergens was er toch weer altijd die twijfel. Ik stond zelfs op een gegeven moment klaar om een afspraak te boeken bij een bekende tattoo-artist die deze stijl deed, maar uiteindelijk kreeg de twijfel weer de bovenhand. En als er ook maar een héél klein beetje twijfel is, dan hoeft het (nog) niet voor mij. Dik 2 jaar heb ik alle tattoo-conventions afgelopen om inspiratie op te doen en artists te leren kennen. En geleidelijk aan werd het me duidelijk dat ik blijkbaar onbewust de old school tatoeages steeds interessanter en boeiender begon te vinden. Eindelijk begon ik me echt overtuigd te voelen over een bepaalde stijl. Nu nog het ontwerp…

Kiezen maar!

Het internet, maar vooral Instagram is een onuitputtelijke bron van tattoo-inspiratie. Zit je zelf met de idee om een tattoo te laten zetten, spendeer dan zeker voldoende tijd met het bekijken van Instragram accounts van zoveel mogelijk tattoo artists. Ongetwijfeld ga je heel veel stijlen en ontwerpen mooi vinden. Maak daarom een Pinterest bord aan en verzamel er al je favoriete designs. Zie je even het bos door de bomen niet meer? Ben je volledig murw gekeken op al die designs en lijkt het alsof het kiezen nog moeilijker geworden is? Laat die tattoo’s dan even voor wat ze zijn en stop een weekje of twee met zoeken. Je zal zien dat je na die rustperiode terug een beter en helderder idee hebt van wat je precies wil. En na een tijdje heb je wat je zoekt. En desnoods laat je het basisontwerp nog wat aanpassen en personaliseren door de tattoo-artist zelf. Dat zou ik eigenlijk ook aanraden, zo heb je ten minste een uniek ontwerp van de tattoo-artist zelf. Als je zelf creatief bent, kun je natuurlijk altijd zelf iets tekenen en laten customizen door de artist zelf.

Sugar Skulls en madonna’s

In mijn zoektocht binnen de old school tatoeages viel mijn oog al snel op de Mexican Madonna’s, de Onze-Lieve-Vrouw afbeeldingen uit Mexico. In Mexico hebben ze de traditie om de doden te eren tijdens de “Dia de los Muertos” met mooi beschilderde doodskoppen. In tegenstelling tot hoe wij vaak een doodskop illustreren, zijn in Mexico de doodskoppen helemaal niet luguber, donker en zwart. Nee, zij gebruiken mooie felle kleuren, prachtige bloemenpatronen enz om hun doodskoppen te versieren. Ze noemen ze “Sugar Skulls”. Mexicanen zijn heel gelovig en combineren dan ook vaak een afbeelding van hun Madonna met hun traditionele sugar skulls.

Ik vond de gedachte achter deze skulls best wel mooi. We hebben allemaal al dierbare vrienden en familieleden verloren en voor mij persoonlijk kon ik op deze manier al deze mensen blijvend herdenken.

Glory Bound

Glory Bound Tattoo AntwerpAls je aan old school tattoages denkt en je zoekt een tattoo shop in Antwerpen, dan is er eigenlijk maar één place-to-be: The Glory Bound bij Joe Dynamite. Al jaren is hij dé referentie in Antwerpen als het over old school tattoo’s gaat. Joe is daarom ook altijd maanden vanop voorhand volgeboekt en is het niet makkelijk om nog een tattoo door hem te laten zetten. Of je moest voldoende geduld hebben natuurlijk. 🙂   Maar gelukkig zitten er ondertussen nog twee vaste tattoo-artist bij hem in de shop: Warren Moris en Levi Netto. En het is die laatste die ook wel specialist is in old school en al prachtige dingen heeft gemaakt. Hij kreeg dan ook de opdracht om mijn Madonna om te zetten naar een uniek tattoo-kunstwerkje. Het overleg ging vlot en zonder moeilijk doen werden mijn opmerkingen verwerkt in het ontwerp en een dikke drie uur later stond mijn Sugar Skull Madonna in old school style op mijn rechterbovenarm. IMG_6517En als Joe Dynamite zelf komt kijken en onder de indruk is, dan mag je als tattoo-artist best trots zijn. En ik als klant was dat ook!

 

 

 

Zelf inspiratie nodig?  Instagram Mr. Levi Netto

You May Also Like

Geef een reactie